Makroonid

Imelised makroonid - kergelt krõbe mandliküpsis ja siidine parajalt magus täidis. Makroone armastatakse kinkida, samas osatakse neid nautida ka lihtsalt koogi asemel tassi hea kohvi kõrvale.

Kõigepealt küpsetan ma makroonide nn küpsise osa, seejärel täidan ma maitsva kreemiga makroonikestad. Alates sellest hetkest vajavad makroonid veel ca 24-48h aega nö järelvalmimiseks, et saavutada see õige suussulav tekstuur. Tänu sellele protsessile on makroonid samuti hästi kinkimiseks loodud - saad minult makroonid vajadusel ka päev või kaks enne kinkimist probleemideta kätte. Kui makroonid on oma parima vormi saavutanud, siis ideaalis võiks need 5 päeva jooksul ära tarbida. Makroone säilitatakse külmikus kinnises karbis.

Karpide suuruste kohta saab täpsemalt hinnakirjast lugeda. Täidised varieeruvad vastavalt hooajale ja maitse-eelistustele. Populaarsemad maitsed on pistaatsia, Belgia šokolaad, sidrun, passion, mango, apelsin, soolakramell ja vaarikas. Täidiste osas on mul hoolega välja töötatud retseptid leidmaks seda õiget magususe tasakaalu. 

Makroone saab tellida ka uhkes (25tk mahutavas) kinkekarbis, milles osa makroone on kaunistatud ning võimalik on lisada ka enda personaalne sõnum. Sellises karbis on üldjuhul 5 erinevat värvi ja maitset. Minu kinkekarbid on mati pealispinnaga musta värvi, seest aga läikivalt kuldsed. Valmis karbile lisan enda logoga kleepsu ning ilusa kuldse paela. 

Makroonid maitsevad väga ka lastele. Piltidel on ühed helekollased makroonid, mis läksid näiteks lapse sünnipäeva puhul lasteaeda. Makroonid said toonitud ja ühtlasi ka maitsestatud külmkuivatatud mangopulbriga ning täidisteks tegin mango, apelsini, sidruni ja passioni. 

Tekkis huvi? Kirjuta mulle!