Tassikoogid

Tassikook on nii geniaalne maius. Esiteks on see väiksem kui suur tükk torti taldrikul. Teiseks pole ka taldrikut tegelikult üldse vaja. Ning see kooslus - mõnus keeksine, ent samas õhuline küpsetis (enamasti hapuka) täidisega ja peal siidine kreem, olgu selleks siis sefiir või toorjuustukreem. Eriti meeldivad tassikoogid lastele.

Minu tassikoogid jagunevadki oma tüübilt peal kasutatava kreemi järgi: sefiiriga ja toorjuustukreemiga. 

Sefiiri kasutan ma ainult Bourbon vanilje tassikookide puhul. Samuti on sefiiriga tassikookide kõik täidised hapukad: sidrunivõie, passionivõie ja vaarikadžemm on kõige populaarsemad. Kuna minu pritsitehnikas tehtud sefiirililled on tellijatel tihti peale silme ees, teengi ma sefiiriga peaaegu ainult lillelisi tassikooke.

Toorjuustukreemi puhul on valik natukene laiem, muffini osa saab olla nii Bourbon vanilje kui ka Belgia šokolaadi oma. Kuna kreem ise on oma maitseomadustelt võrdlemisi neutraalne (maitsetan vähese suhkru ja Bourbon vaniljega), siis saab täidiseid ka mitte hapukaid valida - nt soolakaramelli (täpsemalt täidiste kohta saab lugeda hinnakirjast). Toorjuustuga tassikooke ma lilleliselt ei kaunista, samas saab tulemus olla nii väga efektne kui ka lihtsalt ilus - nii nagu vaja. Väga sooja vastuvõtu on saanud mu tassikoogid makrooniga (ja liblikaga), mis ongi nagu unistuste amps asendamaks torti.

Sul on tulemas mõni oluline sündmus ja ei tea, mida lauale magusast valida? Kirjuta mulle ja leiame koos parima lahenduse.